- 750 g aardappelen
- zout & peper
- 750 g courgette
- 100 g salami
- 2 el olie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 300 g rundergehakt
- 250 g tomaten, in stukjes
- 1 tl tijm
- 1 zakje béchamelsaus (Grand’Italia)
- 150 g geraspte belegen kaas
Aardappelen in ruim water met zout 15-20 minuten koken. Daarna in dunne plakjes snijden.
De courgette in dunne plakjes snijden en ± 5
minuten blancheren.
Olie verhitten, ui en fijngehakte knoflook ± 10 minuten zachtjes
bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Tomaten en tijm toevoegen en nog
10 minuten zachtjes laten koken tot een dikke saus.
Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op pak maken.
Oven voorverwarmen op 180° C.
Ovenschaal invetten.Schaal vullen: aardappelplakjes, gehaktsaus, plakjes salami,
courgetteplakjes, bechamelsaus en wat kaas. Deze laagjes herhalen tot
ingrediënten op zijn, eindigen met aardappelplakjes. Deze met bechamelsaus bestrijken en met kaas bestrooien.
In midden van oven ± 45 minuten bakken.
Wil je wat sneller klaar zijn, gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak in de supermarkt en/of tomatenblokjes uit blik.
Wil je wat sneller klaar zijn, gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak in de supermarkt en/of tomatenblokjes uit blik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten