13 maart 2013

Pistachetaart

10 personen    90 min
door Christine

  • 125 gr. grof gehakte pistachenoten
  • 1 sinaasappel
  • 4 eieren
  • 85 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 beschuiten
  • klontje boter om in te vetten
  • wat paneermeel
  • 100 gr. zachte boter
  • 100 gr. verse roomkaas
  • 100 gr. gesuikerde gember
  • ev. geconfijte sinaasappelsnippers
Verwarm de oven voor op 190 graden.
De sinaasappel goed afboenen, de schil raspen en een helft uitpersen.
Scheid de 4 eieren en klop de dooiers in een kom met de suiker en de vanillesuiker romig.
Schep de 3 verkruimelde beschuiten, de noten, het sap en de helft van de rasp er door.
Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig eerst 1/3 dan de rest door het notenmengsel.
Vet een vorm van 18 cm. doorsnede in en bestuif hem met wat paneermeel.
Schep de notenmassa er in en bak in de oven in 60 min. gaar.
Laat de taart iets afkoelen, snijd hem horizontaal door en laat hem verder afkoelen.
In een kom de zachte boter, de roomkaas en de rest van de sinaasappelrasp romig roeren.
Hak de gesuikerde gember grof. Verdeel 1/3 room en 1/3 gember over de onderste taarthelft. Leg de bovenste helft er op en verdeel de rest van de room erover.
Bestrooi met de rest van de gember en ev. gekonfijte sinaasappelsnippers. Een paar pistachenoten er op staat ook mooi.
In de koelkast helemaal koud laten worden.

Geen opmerkingen: