- 350 gr volkorenmacaroni
- 2 el olijfolie
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 2 rode paprika’s
- 250 gr champignons
- 1 verse ananas
- 1 kopje rozijnen
- tomatenketchup
- oregano
- basilicum
- zout en peper
- geraspte pardano kaas of een andere pittige kaas
Was de paprika’s en snijd ze in
stukjes.
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in
plakjes.
Snijd de ananas in de lengte in vieren en snijd het vruchtvlees
eruit. Schijven ananas kunnen ook heel gemakkelijk gemaakt worden met
een speciale ananassnijder. Snijd dan de schijven in kleine stukjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de uien en de
knoflook goudbruin.
Voeg de paprika’s en champignons toe en bak ca. 5
min. mee.
Voeg daarna de stukjes ananas met het uitgelekte ananassap en de
rozijnen toe.
Voeg ook een flinke scheut tomatenketchup toe en naar
smaak een flinke theelepel oregano en/of basilicum. Dit geheel nog even
goed doorwarmen en op smaak maken met zout en peper.
Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de gekookte macaroni door de saus voor het opdienen.
Strooi aan tafel geraspte kaas over de macaroni.
Lekker met een frisse krop sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten