20 maart 2013

Risotto (basisrecept)

4 personen    40 min
door Tjeerd

  • 2 kopjes risottorijst
  • 6 kopjes bouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetl. olijfolie
Doe de olijfolie in een pan met dikke bodem en verhit deze.
Voeg ui, selderij en knoflook toe en fruit deze 3 minuten op hoog vuur.
Draai het vuur laag, voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glazig worden.
Officieel moet nu de bouillon beetje bij beetje worden toegevoegd onder voortdurend roeren, maar de drukbezette mensen onder ons gooien de bouillon in één keer in de pan en laten de risotto onder af en toe roeren zonder deksel in 25 minuten gaar worden. Goed roeren doet natuurlijk wonderen, maar soms is het niet anders. Er zijn allerlei variaties te bedenken qua groenten, bijvoorbeeld venkel in combinatie met rozemarijn en knoflook (en een klein scheutje vermout vlak voor het opdienen), champignons, etc.
Opdienen eventueel met een scheutje room erdoor en wat Parmezaanse kaas er overheen.

Geen opmerkingen: