- 4 slavinken
- boter
- 350 gram macaroni
- 1 zakje kaassaus
- 1 pakje Mon Chou (100 gr.)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram spinazie (diepvries, ontdooid)
- nootmuskaat, peper, zout
- 4 tomaten
Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de slavinken in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat ze wat afkoelen en snijd ze elk in 4 plakjes.
Snipper de ui en de knoflook en bak deze de laatste minuten even mee met de slavinken.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking maar met
een beetje meer water, zodat de saus wat dunner wordt. Roer de Mon Chou
erdoor en laat oplossen.
Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
Roer de ui en de knoflook door de spinazie en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Doe de macaroni in een ingevette ovenschaal en schep de spinazie
erop. Leg de plakjes tomaat erop en dan de plakjes slavink. Schenk
tenslotte de saus erover.
Zet de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (hetelucht 180°C)
De saus krijgt een krachtige smaak, wanneer hij gemaakt wordt in het bakvet van de slavinken
De saus krijgt een krachtige smaak, wanneer hij gemaakt wordt in het bakvet van de slavinken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten