4 maart 2013

Pittige andijvie

4 personen    40 min
door Alyt


  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram dobbelsteentjes spek
  • 1 kilo andijvie
  • olijfolie
  • zoete ketjap (ketjap manis)
  • zout

Snipper de ui en de knoflook fijn.
Snijd de andijvie in reepjes, was het en maak het goed droog ( bijv. in een slacentrifuge).
Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de spekblokjes toe en bak deze zachtjes. Schep alles daarna uit de pan.
Bak de andijvie in het bakvet al omscheppend tot het geslonken is en laat eventueel vocht verdampen.
Voeg naar smaak een scheut ketjap en wat zout toe.
Strooi er tenslotte de spekblokjes en ui overheen.
Deze andijvie is lekker met rijst en gehaktballetjes met pindasaus.

Geen opmerkingen: