6 maart 2013

Kwarktaart

12 personen   90 min
recept van Anneke 
toegevoegd door Jik

Voor het deeg:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 ei
Voor de vulling:
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • geraspte citroenschil
  • 500 gram magere kwark
  • 100 gram bloem
  • 1 dl. melk
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram geschaafde amandelen

Van bloem, boter, suiker, vanillesuiker en de helft van het ei een zandtaartdeeg maken. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 1/4 cm. dikte en bedek de bodem en de opstaande rand van een springvorm (22 cm.) er mee. 
Maar houd wat deeg achter.
Klop voor de vulling de eieren met suiker tot een luchtige massa en klop er de kwark en citroenschil door. Roer bloem met melk tot een gladde massa, meng ze met rozijnen en amandelschaafsel door de kwark en vul de vorm ermee.
Leg een smalle reep deeg langs de bovenkant en bestrijk deze met los geklopte (restant) ei.
Plaats de vorm onder in de op 200° C voorverwarmde oven en bak de taart gaar en lichtbruin. 
In de vorm af laten koelen.
Bakken: 50 minuten.
Gouwe ouwe, o zo lekkere maar machtige kwarktaart van ús mem.
Baktijd gebaseerd op gebruik van gewone oven.

Geen opmerkingen: