21 maart 2013

Witlof met gedroogde pruimen

4 personen    20 min
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 4 struikjes witlof
  • 12 gewelde pruimen of een handvol grote rozijnen
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde salie (of tijm)
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper
Snijd de witlof in de lengte in 4 stukken. 
Snijd de pruimen in vieren.
Rooster de pijnboompitten in een droge wok tot ze goudbruin zijn en houd ze apart.
Verhit de olie in de wok en roerbak de witlof ca. 2 min. op hoog vuur.
Voeg de salie en de pruimen toe. 
Schenk de balsamicoazijn en 2 el water in de wok. Verwarm het geheel nog ca. 2 minuten.
Strooi voor het opdienen de pijnboompitten over de witlof en maal er wat peper overheen.

Geen opmerkingen: