20 maart 2013

Insalata Caprese

2 personen    15 min
door Edwin

  • 2 rijpe vleestomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 tak verse basilicum
  • gedroogde oregano
  • extra vergine olijfolie
  • balsamicoazijn
  • versgemalen zout & peper
Snijd de tomaten in dunne plakken. 
Doe hetzelfde met de bolletjes mozzarella.
Leg de eerste tomatenplakken op een mooi groot bord en ‘drapeer’ daaroverheen de mozzarella.
Wil je het een extra kruidig tintje geven, strooi dan over de mozzarella een theelepeltje gedroogde oregano.
Druppel daarna de olijfolie eroverheen, en dan heel voorzichtig de balsamicoazijn. 
De gouden regel is: wees gul met de olie en een vrek met azijn.
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukjes en strooi ze losjes over het bord. 
Versgemalen zeezout en zwarte peper maken het gerecht af.

Geen opmerkingen: