29 december 2013

Thaise kip in mangosaus

4 personen
toegevoegd door Edwin


  • 125 gram mie
  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 100 gram peultjes, gewassen
  • 4 el sesamzaad
  • 2 el bloem
  • 2 el griesmeel
  • 3 el olie
Voor de mangosaus:
  • 1 mango, geschild
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 3 cm gember, vers, geschild en in stukjes gesneden 1 handvol verse koriander
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el visssaus
  • 1,5 el citroensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
Pureer alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of pureer ze met een staafmixer. Zet de saus apart.
Snij de kipfilet in reepjes.
Doe de griesmeel en de bloem samen in een kom. Meng door elkaar en voeg de kip toe. Zorg dat alle stukjes kip bedekt zijn met het griesmeelmengsel.
Verhit de olie in een bakpan. Bak de kipstukjes in 5 minuten goudbruin aan de buitenkant en gaar aan de binnenkant.
Snij de ui in stukjes, meng met de mangosaus en giet het mengsel in een wok. Verwarm 3 à 4 minuten.
Breng een pan met water aan de kook, stoom de peultjes erboven of kook ze in 4 à 5 minuten gaar.
Voeg de stukjes kip toe aan de mangosaus en zet op een laag vuur.
Breng in een andere pan water aan de kook en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de sesamzaadjes in een bakpan zonder olie goudbruin (ongeveer 4 minuten).
Giet de mie af en meng met de sesamzaadjes. Schep de mie op borden. Verdeel de peultjes over de mie.
Verdeel de kip en de saus over de peultjes en de mie.
Serveer.

Geen opmerkingen: