4 personen 45 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: Puur Suzanne
- 1 kg zoete aardappels
- 2 rode paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 150 ml kokosmelk
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter water
- snufje chilipoeder
- scheutje olijfolie om in te bakken
Garnering:
- 1 rode paprika
- 2 bosuitjes
- verse koriander
- chilipoeder
- Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in een grote soeppan en bak de ui en de knoflook goudbruin.
- Schil en was ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. Doe de aardappel en de paprika samen met een liter water en twee bouillonblokjes in de pan. Zorg dat alles goed onder water staat. Breng aan de kook en kook zo'n 15 minuten tot de aardappels zacht zijn.
- Voeg de kokosmelk en de chilipoeder toe en roer goed door elkaar. Pureer daarna alles met een staafmixer.
- Garneer de soep aan tafel met kleine stukjes paprika, wat fijngehakte bosui, een klein handje koriander en een snufje chilipoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten