2 personen 45 minuten
Bron: Hello Fresh
Toegevoegd door Alyt
- 500 gram aardappelen
- 1 5/6 tl paprikapoeder
- 2 stuks Turkse groene peper
- 2 stuks rode puntpaprika (of 4 stuks en geen Turkse groene peper)
- 1 knoflookteen
- 1/2 rode peper
- 4 eieren
- 50 gram geraspte belegen geitenkaas
- 50 gram aïoli
- 1/4 pak tomatenblokjes
- 4 el olijfolie
- 10 ml melk
- peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1-2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met de paprikapoeder en 3/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen afgedekt 25-35 minuten om middelmatig vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Leg de Turkse groene peper en rode puntpaprika op een bakplaat met bakpapier en meng met een 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim (grof zee)zout. Zet in de oven en bak 10-15 minuten of tot de groenten donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1-2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenblokjes erbij en laat 8 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5-8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.
Verdeel de groenten en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de gebakken aardappeltjes, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli
Geen opmerkingen:
Een reactie posten