9 augustus 2024

Quiche geitenkaas met spinazie

2 personen    65 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • quichevorm 22/24 cm
  • 4 plakjes hartige taart deeg (diepvries)
  • scheut olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom of alpro kookroom
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in stukjes
  • 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • peper & zout
  • 40 gram walnoten, grof gehakt
Kijk voor de hoeveelheden voor 4 personen op de site van Rutger Bakt.

Vet de quichevorm in met olie of boter en laat de plakjes deeg hierin ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak daarin zachtjes de gesnipperde ui en gehakte knoflook.
Voeg de bladspinazie in gedeeltes toe en bak deze mee tot de spinazie geslonken is. 
Breng alles op smaak met peper en zout en laat het mengsel iets afkoelen. Verwijder desnoods wat spinazievocht uit de koekenpan.

Bekleed de quichevorm met het ontdooide deeg en prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem.

Klop de eieren met de room door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Meng de gedroogde tomaatjes door de spinazie en schep dit mengsel in de quichevorm.
Verdeel de geitenkaas erover en giet daarna het eimengsel erbij.
Bestrooi de quiche tot slot met de gehakte walnoten.

Bak de spinaziequiche ongeveer 35 minuten in de oven tot hij gaar en bruin is.

Serveer met een tomatensalade.




Geen opmerkingen: