Bereiding: 15 minuten
Oventijd: 45-60 minuten
Bron: Rutger Bakt
Toegevoegd door Alyt
- 3 eieren
- 300 gram rijpe bananen, gewogen zonder schil (2-3 bananen)
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 150 gram havervlokken
- 1 tl bakpoeder
- 75 gram rozijnen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een cakevorm van 25 cm in met een beetje olie of boter en bekleed hem met bakpapier.
Doe de eieren, bananen, kaneel en zout in een blender of keukenmachine met messen. Blend dit tot er een gladde massa ontstaat.
Voeg de havervlokken en het bakpoeder toe en mix alles nogmaals, tot alle havervlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn.
Roer tot slot de rozijnen door het beslag. Doe dit niet in de blender. Zo blijven de rozijnen heel.
Schep het beslag in de vorm en bak het in 45-60 minuten gaar.
Haal het blik uit de oven en til de bananencake uit de vorm. Gebruik hiervoor het bakpapier.
Laat de bananencake afkoelen op een rooster.
Bewaar het bananenbrood 3-4 dagen luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.
Het bananenbrood kan ook in plakjes ingevroren worden in plasticfolie.
Variaties:
- De havermout kan vervangen worden door amandelmeel
- Er kan gevarieerd worden met de rozijnen. Droog fruit, zoals stukjes abrikoos of cranberries zijn ook lekker. Of voeg zonnebloempitten, pompoenpitten of stukjes noot toe
Geen opmerkingen:
Een reactie posten