27 februari 2025

Snelle linzenstoof met champignons

2 personen    20 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • 2 knoflooktenen
  • 200 gram prei
  • 250 gram champignons
  • 2 witte ciabatta broodjes (optioneel)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 400 gram linzen (kant en klaar uit blik op pak of gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking) (of de hoeveelheid aangepast aan de eters)
  • 2/3 blikje tomatenpuree (à 70 gram)
  • 30 gram sla
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 1/2 zwarte balsamicoazijn
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten.
Bereid de bouillon.
Bak de ciabatta 6-8 minuten in de oven.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 - 7 minuten.
Giet de linzen af.
Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn met peper en zout. Schep de sla erdoor. 
Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.
Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven.
Serveer met de salade en de ciabatta.


Geen opmerkingen: