23 januari 2025

Haverrepen met dadels en hazelnoten

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: 25-30 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • 150 gram dadels
  • 50 gram hazelnoten
  • 150 gram havermout
  • 40 gram honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el water
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 15 x 20 cm in met wat boter of olie en bekleed met bakpapier.

Verwijder de pitten uit de dadels en pureer ze glad in een keukenmachine met 2 el water.
Hak de noten grof.
Meng de noten met de havermout en de dadels in een kom.
Verwarm de honing kort in de magnetron.
Voeg de honing en de olijfolie bij de massa en meng het goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de schaal en druk het goed aan.

Bak de haverrepen in ongeveer 25-30 minuten gaar en bruin.
Laat de koek iets afkoelen en snijd hem in reepjes.

Geen opmerkingen: