4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Bron: Miljuschka
Toegevoegd door Alyt
- 6-8 sjalotjes
- 1 winterpeen (ca. 130 gram)
- 3 stengels bleekselderij
- 400 gram kastanjechampignons
- 700-800 gram runderriblappen
- 30 gram roomboter
- 2-4 el olijfolie
- 200 gram spekblokjes
- 150 ml rode wijn (liefst een Bougognewijn)
- 500 ml rundvleesbouillon
- 8 gram tijm
- 3 laurierblaadjes
- peper en zout
Haal de schil van de sjalotjes. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne ringen. Maak de champignons schoon en halveer grote in tweeën.
Snijd de runderriblappen in stukken van ca. 2 cm. Bestrooi royaal met peper en zout.
Smelt een klontje boter in een stoofpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de stukken vlees in een enkele laag rondom bruin. Haal uit de pan. Herhaal desnoods met een volgende portie vlees.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en bak de bleekselderij, wortel, champignons en sjalotjes in 3 tot 4 minuten rondom bruin. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 3 tot 4 minuten mee.
Blus af met de rode wijn. Schenk de bouillon erbij en voeg de tijm en de laurier toe.
Doe het vlees weer terug in de pan. Breng zachtjes terug aan de kook en stoof 2,5 tot 3 uren, tot het vlees helemaal zacht en gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten