2 personen 35 minuten
toegevoegd door Alyt
toegevoegd door Alyt
- 1 pak gekoelde krieltjes à 375 g
- 1 kleine prei
- 1 bakje oesterzwammen (100 g) of 100 g champignons
- 1 bosje peterselie
- 25 g boter
- 200 g rundergehakt
- zout, peper
- ½ tl tijm
- 1 ei
- 1 bekertje crème fraîche
- 2 el cognac of vieux
- 50 g geraspte belegen kaas
Oven voorverwarmen op 225ºC
Ovenschaal invetten
Aardappeltjes in blokjes snijden.
Prei wassen en in dunne ringen snijden.
Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in reepjes snijden.
Peterselie wassen, droog deppen en fijnsnijden.
In koekenpan boter verhitten. Rundergehakt in de pan doen en in ca. 5 minuten rul bakken.
Toevoegen: aardappelblokjes, preiringen, oesterzwammen en
peterselie. Ca. 3 minuten op halfhoog vuur al omscheppend bakken. Op
smaak brengen met zout, peper en tijm.
Mengsel overdoen in de ovenschaal.
Ei in een kom loskloppen met crème fraîche, cognac en dit mengsel over gehakt-groentemengsel verdelen. Kaas erover strooien.
In het midden van de oven gehaktschotel in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Serveren met veldsla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten