- 25 g boter of 2 eetl. olijfolie
- 500 g prei, in smalle ringen
- 125 ml demi crème fraîche
- zout en versgemalen peper
- 1/2 theel. kerriepoeder
- 100 g bacon, in plakjes
- 8 plakken filodeeg van 24×24 cm, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- 100 g geraspte belegen kaas
- 1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de boter of olie en bak hierin
op een hoge stand de prei 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en bak
tot het vocht bijna verdampt is. Schep peper, zout en kerrie poeder
erdoor.
Rooster de bacon licht in een droge hete koekenpan.
Snijd circa 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg. Leg ze
overlappend naast elkaar over de bodem van de vorm en laat de
overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen.
Schep het ei en de kaas door het preimengsel. Verdeel dit mengsel
over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop. Sla het
overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af.
Bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in het midden van de oven in.........?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten