- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr rundergehakt
- 3 takjes tijm/rozemarijn of andere Italiaanse kruiden
- 1 scheutje rode wijn
- 3 gedroogde tomaten in olie en/of tomatenpesto
- 6 vellen lasagne
- 1/2 courgette
- geraspte oude kaas
- crème fraîche
Ui en knoflook zachtjes glazig laten worden, gehakt erbij en deze rullen. Italiaanse kruiden, gedroogde tomaatjes en/of de tomatenpesto erdoor en de tomatenblokjes en rode wijn erdoor. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes pruttelen.
De courgette met een kaasschaaf in lange plakken schaven. Ovenschaal invetten.
Dan werk je in de volgende lagen, belangrijk is dat het dunne lagen zijn.
Een beetje tomatensaus lichtjes over de bodem verdelen, 2 vellen
lasagna, een laagje courgette, laagje crème fraîche, laagje geraspte
kaas etc.
Een andere volgorde kan ook, erg belangrijk is dat de
laagjes dun zijn en als laatste een laagje saus. De saus moet dus niet
in een dekkende laag, het verspreidt zich later vanzelf.
Ook de crème fraîche moet je heel dun smeren. Gewoon met een theelepeltje een beetje dun op de courgette smeren.
Eventueel zwarte olijven en/of wat schijfjes verse tomaat er als versiering bovenop
Geen opmerkingen:
Een reactie posten