9 april 2013

Macaroni-paprikaschotel

4 personen    60 min
door Alyt


  • 300 gr macaroni
  • zout
  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
  • 200 gr hamreepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pot Italiaanse tomatensaus
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 200 geraspte belegen kaas

De macaroni in ruim kokend water nét gaar koken.
De paprika’s snipperen en in de olie zachtjes bakken. De hamreepjes toevoegen en even meebakken. De tomatensaus erbij roeren.
De eieren met de melk los kloppen en 150 gr kaas erdoor roeren.
Het eimengsel door de uitgelekte macaroni scheppen en daarna de macaroni door de paprika-tomatensaus scheppen.
De macaroni in een ingevette ovenschaal scheppen en bestrooien met de rest van de kaas.
De schotel 30 minuten in een oven van 200°C schuiven tot hij een mooi goudbruin kleurtje heef.

I.p.v. een pot kant en klare Italiaanse tomatensaus een pakje gezeefde tomaten nemen en de saus kruiden met Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
Lekker met een frisse salade.

Geen opmerkingen: