5 april 2013

Gevulde courgettebootjes

4 personen    60 min
door Edwin 

  • 100 g gekookte ham, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g pancetta, fijngehakt
  • 100 g mager rundergehakt
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1 ei, licht geklopt
  • 4 grote courgettes, middendoor gesneden
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels Italiaanse ‘Passata’, tomatensaus uit fles
  • zout en peper
Meng de ham, peterselie, knofloook, de helft van de pancetta, het gehakt, de Parmezaan en het ei in een schaal en bestrooi met zout en peter.
Schep het vruchtvlees uit de courgettes met een klein mesje, zorg dat de wand heel blijft. Vul de courgettes met het vleesmengsel
Verhit de boter en olie in de pan, voeg de ui en overige pancetta toe en kook op een laag vuur, regelmatig omscheppen, 5 minuten.
Voeg de courgettes toe en kook nog een paar minuten. Meng vervolgens de Passata met 175 ml warm water en voeg dat toe aan de pan. Bestrooi met zout, dek de pan af en laat het geheel sudderen op laag vuur, 20-30 minuten, tot de courgettes zacht zijn en de vulling doorgekookt is.
Plaats de courgettes op een warme serveer plaat en lepel de kooksappen er overheen.

Geen opmerkingen: