- 100 g gekookte ham, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 50 g pancetta, fijngehakt
- 100 g mager rundergehakt
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 1 ei, licht geklopt
- 4 grote courgettes, middendoor gesneden
- 50 g boter
- 2 eetlepels olijf olie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels Italiaanse ‘Passata’, tomatensaus uit fles
- zout en peper
Schep het vruchtvlees uit de courgettes met een klein mesje, zorg
dat de wand heel blijft. Vul de courgettes met het vleesmengsel
Verhit de boter en olie in de pan, voeg de ui en overige pancetta
toe en kook op een laag vuur, regelmatig omscheppen, 5 minuten.
Voeg de courgettes toe en kook nog een paar minuten. Meng
vervolgens de Passata met 175 ml warm water en voeg dat toe aan de pan.
Bestrooi met zout, dek de pan af en laat het geheel sudderen op laag
vuur, 20-30 minuten, tot de courgettes zacht zijn en de vulling
doorgekookt is.
Plaats de courgettes op een warme serveer plaat en lepel de kooksappen er overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten