Heerlijk geurige couscous uit de "Kook ook Marokko" voor 4 personen.
Bereiding ca. 40 min.
door Edwin
Bereiding ca. 40 min.
door Edwin
- 400 g winterwortel
- zout
- 400 g couscous
- 4 enkele kipfilets
- peper
- olijfolie
- 2 uien, in parten
- 2 rode paprika's, in grove stukken
- 1 tl gemalen komijn
- 1,5 tl gemalen koriander
- 1 el ras-el-hanout
- 1 tl kaneel
- 50 g boter
- 2 el geroosterd sesamzaad
- 1,5 el fijngesneden korianderblad
Rasp de wortels, snij ze in plakken van 1/2 cm dik en halveer die.
Breng 4 dl water met wat zout aan de kook. Haal de pan van het vuur
en voeg de couscous toe. Roer goed om en laat 5 min. rusten. Wrijf
losjes met de vingers los.
Wrijf de kipfilet in met zout en peper. Verwarm wat olijfolie in een
pan en bak de kipfilets in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en
pluk de kip in stukken.
Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de ui glazig. Voeg de
wortel toe en bak 3 min. Schep de paprika erdoor en voeg de komijn,
koriander en zout & peper naar smaak toe.
Zodra de groenten beetgaar
zijn voeg je de couscous, kip, boter, kaneel en ras-el-hanout toe.
Roer
alles stevig door en verwarm alles goed.
Serveer met sesamzaad en
korianderblad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten