18 april 2013

Couscous met kip, paprika en wortel

Heerlijk geurige couscous uit de "Kook ook Marokko" voor 4 personen.
Bereiding ca. 40 min.
door Edwin

  • 400 g winterwortel
  • zout
  • 400 g couscous
  • 4 enkele kipfilets
  • peper
  • olijfolie
  • 2 uien, in parten
  • 2 rode paprika's, in grove stukken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1,5 tl gemalen koriander
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 tl kaneel
  • 50 g boter
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 1,5 el fijngesneden korianderblad

Rasp de wortels, snij ze in plakken van 1/2 cm dik en halveer die.
Breng 4 dl water met wat zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Roer goed om en laat 5 min. rusten. Wrijf losjes met de vingers los.
Wrijf de kipfilet in met zout en peper. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kipfilets in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en pluk de kip in stukken.
Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de ui glazig. Voeg de wortel toe en bak 3 min. Schep de paprika erdoor en voeg de komijn, koriander en zout & peper naar smaak toe. 
Zodra de groenten beetgaar zijn voeg je de couscous, kip, boter, kaneel en ras-el-hanout toe. 
Roer alles stevig door en verwarm alles goed. 
Serveer met sesamzaad en korianderblad.

Geen opmerkingen: