15 april 2013

Spinazieschotel met aardappelpuree en ei

4 personen    60 min
toegevoegd door Alyt  
  • 1 kg spinazie vers of diepvries bladspinazie
  • zout
  • nootmuskaat
  • 6 eieren in plakjes gesneden, hardgekookte eieren
  • aardappelpuree van 500 g aardappelen
  • 100 g in plakjes gesneden ontbijtspek
  • 74 g geraspte kaas
Pas de hoeveelheden van dit recept aan aan de hoeveelheden die per persoon gegeten worden. 
Ik hou zelf altijd aan: 200 gram aardappelen, 200 gram groente (spinazie of minder spinazie wanneer er nog komkommer en tomaatjes bij gegeten worden) en 1 ei per persoon. Spek en kaas gebruik ik naar smaak.

Bak de verse spinazie in een grote koekenpan met olie tot het geslonken is. Of laat de diepvries spinazie ontdooien en warm het een beetje op. Breng de spinazie op smaak met wat zout en nootmuskaat. 
Beboter een ovenvaste schaal en doe hier de spinazie in. 
Bedek de spinazie met de plakjes ei en leg daar bovenop de aardappelpuree
Bak het ontbijtspek knapperig in een koekenpan en verdeel het over de aardappelpuree.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas
Bak de spinazieschotel ca. 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en het gerecht een mooi bruin korstje heeft gekregen.

Lekker met komkommer en kerstomaatjes

Geen opmerkingen: