- 1 kg spinazie vers of diepvries bladspinazie
- zout
- nootmuskaat
- 6 eieren in plakjes gesneden, hardgekookte eieren
- aardappelpuree van 500 g aardappelen
- 100 g in plakjes gesneden ontbijtspek
- 74 g geraspte kaas
Ik hou zelf altijd aan: 200 gram aardappelen, 200 gram groente (spinazie of minder spinazie wanneer er nog komkommer en tomaatjes bij gegeten worden) en 1 ei per persoon. Spek en kaas gebruik ik naar smaak.
Bak de verse spinazie in een grote koekenpan met olie tot het geslonken is. Of laat de diepvries spinazie ontdooien en warm het een beetje op. Breng de spinazie op smaak met wat zout en nootmuskaat.
Beboter een ovenvaste schaal en doe hier de spinazie
in.
Bedek de spinazie met de plakjes ei en leg daar bovenop de aardappelpuree
Bak het ontbijtspek knapperig in een koekenpan en verdeel het over de aardappelpuree.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas
Bak de spinazieschotel ca. 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde
oven tot alles door en door warm is en het gerecht een mooi bruin
korstje heeft gekregen.
Lekker met komkommer en kerstomaatjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten