- lasagnebladen
- olijfolie
- 6 sjalotjes, gesnipperd
- 500 gr. rundergehakt
- 2 theel. Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 5 vleestomaten
- 300 gr. spinazie
- 1 kleine courgette, in dunne plakken
- 1 rode of gele paprika, in repen
- 100 gr. salami, in reepjes
- 150 gr. mozzarella, in plakken
- 50 gr. boter
- 50 gr. bloem
- 5 dl. melk
- 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180°C
Kook de lasagnebladen 5 minuten voor. Haal ze uit de pan en leg ze naast elkaar op een schone doek.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Bak vervolgens het
gehakt rul. Schep de Italiaanse kruiden erdoor. Kruis de tomaten in,
leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze bij
het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Breng de spinazie aan de kook, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Smelt voor de saus de boter, roer de bloem erdoor en laat de roux
2-3 minuten zachtjes garen. Voeg de melk al roerend in delen toe en meng
alles tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
Vorm laagjes in de ovenschaal. Begin met een laag gehaktsaus. Leg
daarop spinazie, lasagnebladen, een laagje gehakt met daarop plakjes
courgette en een beetje saus. Vervolg met een laagje lasagnebladen met
daarop gehakt en paprika met salami.
Dek af met lasagnebladen met daarop de mozzarella. Giet de rest van de saus erover.
Garneer met de overgebleven stukjes paprika of salami en bestrooi met de overgebleven kaas.
Zet het gerecht circa 45 minuten in het midden van de oven.
Je kunt de Italiaanse kruiden ook vervangen door pesto
Geen opmerkingen:
Een reactie posten