- 500 gr rundergehakt
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- zout, peper
- tomatenketchup
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blikje tomatenpuree
- eventueel een scheutje bouillon
- 2 blikken bruine bonen
- 1 blik ananas
Voeg de suiker toe, een scheut tomatenketchup, azijn, mosterd,
tomatenpuree en wat vocht uit een blik bonen. Voeg eventueel een
scheutje bouillon of water toe tot er een niet te droge en niet te
vochtige massa ontstaat. Laat dit nog 5 minuten pruttelen.
Roer er dan de ananas en de bonen door en laat het geheel nog een minuut of 20 heel zacht sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg kleine stukjes verse tomaat toe, of stukjes rode paprika toe en laat deze mee pruttelen.
Neem verse ananas i.p.v. een blik ananas.
Serveer met frisse sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten