9 april 2013

Boerenkool stamppot met champignons en cashewnoten

4 personen    50 min
door Alyt


  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • zout
  • 1 zak gesneden boerenkool (300 gr)
  • 1 ui
  • een aantal champignons, kastanjechampignons en/of oesterzwammen
  • 1 zakje gezouten cashewnoten (150 gr)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • peper
Aardappelen schillen en wassen. In grote pan met weinig water en zout aardappelen en boerenkool in ca. 30 minuten gaar koken.
2/3 van de cashewnoten grof hakken.
Ui pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten en daarin ui ca. 5 minuten bakken.
Boerenkool met aardappelen afgieten en met een pureestamper door elkaar stampen. Zoveel melk erdoor roeren tot een smeuïge stamppot ontstaat.
Gehakte noten en mosterd erdoor roeren. Stamppot op smaak maken met peper en bestrooien met de rest van de noten.
Extra pittig: Schep vlak voor het serveren ca. 50 gr geraspte kaas door de stamppot.

Geen opmerkingen: