18 april 2013

Riblappen gestoofd in rode wijn

4 personen    voorbereiden: 10 minuten    wachttijd: 24 uur    bereiden: 2 uur en 30 minuten
toegevoegd door Alyt
  • 1 ui, gepeld en in grove stukken
  • 1/2 zakje selderij (à 50 g), in grove stukken
  • 1/2 winterwortel, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en in vieren 
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 zakje verse rozemarijn (à 15 g)
  • 1 tl salie
  • 1 kg riblappen
  • 4 dl rode wijn
  • 3 el (olijf)olie
  • zout
  • 50 g boter
In schaal ui, knoflook, wortel, selderij, laurier, kruidnagels, kaneelstokje, rozemarijn en salie met wijn vermengen.
Riblappen halveren en in wijnmengsel leggen. Vlees ca. 24 uur in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 150ºC
Vlees uit wijnmengsel nemen en droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan olie verhitten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. 
Vlees overdoen in ovenschaal en bestrooien met zout. Wijnmengsel erbij schenken.
In midden van de oven vlees afgedekt in ca. 2 uur zachtjes gaar sudderen.
Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie wikkelen.
Braadvocht boven steelpan door zeef schenken. Braadvocht op hoog vuur laten inkoken tot ca. 2 dl. 
Boter in klontjes snijden. Met staafmixer of garde klontjes boter erdoor kloppen.
Vlees op schaal leggen. Helft van jus erover scheppen. Rest in kom apart erbij serveren.
 
Lekker met aardappelpuree en gemengde groene sla.

Geen opmerkingen: