- 300 gr spaghetti
- 1 ui
- kerriepoeder
- 40 gr boter
- 40 gr bloem
- 4 dl bouillon
- scheutje melk
- 1 pot asperges
- 1 blikje tonijn
- bosje peterselie
- geraspte belegen kaas
Boter smelten in een steelpan. Ui in de boter zachtjes bakken. Kerriepoeder toevoegen.
Wanneer de ui goudgeel is bloem toevoegen en even meefruiten. Scheutje
voor scheutje bouillon toevoegen tot een gladde saus ontstaat.
Voeg eventueel een scheutje melk toe om de saus wat zachter te maken.
Asperges in stukjes snijden en tonijn met een vork uit elkaar halen. Beide aan de kerriesaus toevoegen
Peterselie fijn knippen en op het laatst bij de saus voegen.
Tijdens het maken van de saus spaghetti koken in ruim water.
Strooi aan tafel geraspte kaas over het gerecht.
Serveer met frisse sla of plakjes komkommer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten