5 april 2013

Slavinken met champignons en augurk

4 personen    20 min
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 1 pak aardappelschijfjes (700 gr)
  • 4 el (olijf)olie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 bakje champignons (250 gr)
  • 1 pot augurk slices (330 gr, Kühne) (zoetzuur)
  • 4 slavinken
  • 450 gr bladspinazie (diepvries)
Oven voorverwarmen op 220°C. Aardappelschijfjes mengen met 1 el olie en 1 tl rozemarijn, lekker veel grof gemalen peper en zout naar smaak. Op bakplaat leggen en in oven 15 min. bruinbakken. Zo nu en dan omscheppen.
Champignons in vieren snijden. Kwart van augurkschijfjes fijnsnijden.
Olie in ruime koekenpan verhitten, slavinken platdrukken en in ca. 15 min. bruin en gaar bakken. Laatste 5 min. champignons en 1 tl rozemarijn meebakken. Op het laatst rest van de augurkschijfjes toevoegen. Even laten doorwarmen.
Ondertussen spinazie in grote pan op een matig vuur ontdooien en verhitten. Fijngesneden augurk, zout en peper naar smaak toevoegen.
Slavinken in plakken snijden. Spinazie, aardappeltjes en plakjes slavink met champignons en augurk over 4 borden verdelen.

Geen opmerkingen: