1 april 2013

Hammouse met portgelei

4 personen    120 min
door Christine 

  • 1 sneetje wit casinobrood
  • 40 gram gebraden beenham
  • 75 gram mascarpone
  • zout en peper
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1,5 dl rode port
  • 6 selderijblaadjes
  • 2 platte, liefst vierkante schaaltjes
Korstjes van van het brood snijden en het sneetje uitrollen tot een halve cm dikte.
In een kom met de staafmixer de ham fijnhakken en de mascarpone erdoor scheppen. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
In een kom met koud water de gelatine weken. 
In een pan de port aan de kook brengen. De port ca. 3 minuten laten inkoken. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerend in de port oplossen. Portmengsel iets laten afkoelen.
Een schaaltje bekleden met plasticfolie en het brood hierin leggen. Het hammengsel over het brood verdelen en gladstrijken. In het tweede schaaltje de port gieten en helemaal laten opstijven.
Met een scherp met het brood met het beleg in vierkantjes snijden, de gelei in gelijke vierkantjes. Tussen gelei en brood kan nog een stukje selderijblad worden gelegd. 
Zo brood met hammousse, selderijblad en portgelei stapelen.
De blokjes op een schoteltje leggen. Serveer de blokjes op een amuse lepel.

Geen opmerkingen: