1 april 2013

Spaghetti bolognese

4 personen    60 min
door Edwin Vlieg

  • 10 plakjes pancetta of gerookte doorregen bacon, gesneden
  • 1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentje knoflook, fijngehakt
  • 455 g rundergehakt
  • 1 wijnglas rode wijn
  • 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten van 400 g
  • 1 tube tomatenpuree van 200 g of 1 klein potje gedroogde tomaten, fijngehakt
  • zeezout en zwarte peper uit molen
  • 455 g gedroogde spaghetti
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 handjes geraspte parmezaanse of pittig cheddarkaas

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak ik een grote, hete ovenvaste pan de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie goudbruin. Voeg dan de uitjes en knoflook toe en laat nog eens 3 minuten bakken tot ze zacht zijn. Doe er dan het gehakt bij. Bak het al roerend 2-3 minuten en doe de wijn erbij. Laat het iets inkoken en doe de oregano, alle tomaten en tomatenpuree erbij.
Voeg naar smaak zout en peper toe, breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier of een deksel en zet het anderhalf uur in de voorverwarmde oven.
Als de saus bijna klaar is kun je de spaghetti in een grote pan gezouten kokend water doen en al dente koken. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.
Doe vlak voor het serveren wat gesnipperde verse basilicum bij de saus. 
Serveer deze bij de spaghetti wat geraspte Parmezaanse of pittige Cheddar kaas. 
Een groene salade is hier ook lekker bij.

Geen opmerkingen: