- 10 plakjes pancetta of gerookte doorregen bacon, gesneden
- 1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt
- olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentje knoflook, fijngehakt
- 455 g rundergehakt
- 1 wijnglas rode wijn
- 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano
- 1 blik tomaten van 400 g
- 1 tube tomatenpuree van 200 g of 1 klein potje gedroogde tomaten, fijngehakt
- zeezout en zwarte peper uit molen
- 455 g gedroogde spaghetti
- 1 handje verse basilicum
- 2 handjes geraspte parmezaanse of pittig cheddarkaas
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak ik een grote, hete ovenvaste pan de pancetta en rozemarijn in
een klein beetje olijfolie goudbruin. Voeg dan de uitjes en knoflook toe
en laat nog eens 3 minuten bakken tot ze zacht zijn. Doe er dan het
gehakt bij. Bak het al roerend 2-3 minuten en doe de wijn erbij. Laat
het iets inkoken en doe de oregano, alle tomaten en tomatenpuree erbij.
Voeg naar smaak zout en peper toe, breng aan de kook, dek af met een
stuk vetvrij papier of een deksel en zet het anderhalf uur in de
voorverwarmde oven.
Als de saus bijna klaar is kun je de spaghetti in een grote pan
gezouten kokend water doen en al dente koken. Laat de spaghetti
uitlekken in een vergiet.
Doe vlak voor het serveren wat gesnipperde verse basilicum bij de
saus.
Serveer deze bij de spaghetti wat geraspte Parmezaanse of
pittige Cheddar kaas.
Een groene salade is hier ook lekker bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten