2 personen 60 minuten
door Alyt
Oven voorverwarmen op 200°C.
door Alyt
- 1 aubergine
- 3 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 vleestomaat
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 1/2 tl Provençaalse kruiden
- 1 el blanke rozijnen
- 1 el pijnboompitten
- 125 g zachte geitenkaas
- zout, peper
- (1/2 el boter om in te vetten)
- 2 eenpersoons taartvormpjes (doorsnede 20 cm)
Oven voorverwarmen op 200°C.
Bladerdeeg laten ontdooien.
Aubergine wassen en in kleine blokjes snijden.
Tomaat wassen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
In koekenpan olie verhitten en aubergineblokjes bakken.
Knoflook erboven uitpersen, helft van de kruiden toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend bakken.
Tomaatblokjes toevoegen en ca. 5 min. meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen en pittig op smaak brengen met zout en peper.
Vormpjes invetten en met bladerdeeg bekleden. Auberginemengsel erin scheppen.
Geitenkaas in plakken snijden en erop leggen. Bestrooien met rest van de kruiden.
Taartjes in midden van de oven in ca. 20 min. gaar bakken.
Serveren met frisse gemengde sla.
Voor 4 personen de hoeveelheden verdubbelen en een grote quichevorm bekleden met 7 plakjes bladerdeeg.
Tomaat wassen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
In koekenpan olie verhitten en aubergineblokjes bakken.
Knoflook erboven uitpersen, helft van de kruiden toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend bakken.
Tomaatblokjes toevoegen en ca. 5 min. meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen en pittig op smaak brengen met zout en peper.
Vormpjes invetten en met bladerdeeg bekleden. Auberginemengsel erin scheppen.
Geitenkaas in plakken snijden en erop leggen. Bestrooien met rest van de kruiden.
Taartjes in midden van de oven in ca. 20 min. gaar bakken.
Serveren met frisse gemengde sla.
Voor 4 personen de hoeveelheden verdubbelen en een grote quichevorm bekleden met 7 plakjes bladerdeeg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten