18 april 2013

Aubergine gevuld met kwark en groente

4 personen    60 minuten
toegevoegd door Alyt
  • 2 grote aubergines
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 1/2 bakje champignons
  • 2 tomaten
  • 1 dikke plak ham à 150 g
  • 2 el boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano
  • zout, peper
  • 1 bakje magere kwark à 225 g
  • 150 g geraspte kaas
Aubergines wassen. In pan ruim water aan de kook brengen. Hierin aubergines 5 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en iets laten afkoelen.
Aubergines in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees tot op 1 cm van schil eruit scheppen. Vruchtvlees in stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen. Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
Champignons wassen en in plakjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ham in blokjes snijden.
In braadpan boter verhitten. Ui en paprika 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Toevoegen: champignons, auberginestukjes, oregano, zout en peper. 5 minuten zachtjes bakken.
Oven voorverwarmen op 200˚C. Ovenschotel invetten.
In kom kwark en 100 g kaas door elkaar roeren. Erdoor scheppen: ham, tomaat en auberginemengsel.
Auberginehelften hoog opvullen met dit mengsel en in ovenschotel leggen. Rest van kaas erover strooien.
In midden van oven aubergines in 20 minuten heet laten worden en kaas laten smelten.
Lekker met rijst.

Geen opmerkingen: