18 april 2013

Auberginetaartje met geitenkaas

2 personen     60 minuten
door Alyt
  • 1 aubergine
  • 3 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 vleestomaat
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 tl Provençaalse kruiden
  • 1 el blanke rozijnen
  • 1 el pijnboompitten
  • 125 g zachte geitenkaas (Chèvre de Bellay)
  • zout, peper
  • (1/2 el boter om in te vetten)
  • 2 eenpersoons taartvormpjes (doorsnede 20 cm)

Aubergine wassen, in blokjes snijden, bestrooien met zout en ca. 30 minuten laten staan.
Bladerdeeg laten ontdooien.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Aubergines afspoelen en vocht eruit drukken. In koekenpan olie verhitten en aubergineblokjes bakken.
Knoflook erboven uitpersen, helft van de kruiden toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend bakken.
Tomaatblokjes toevoegen en ca. 5 min. meebakken.Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen en pittig op smaak brengen met zout en peper.
Vormpjes invetten en met bladerdeeg bekleden. Auberginemengsel erin scheppen.
Geitenkaas in plakken snijden en erop leggen. Bestrooien met rest van de kruiden.
Taartjes in midden van de oven in ca. 20 min. gaar bakken.

Serveren met frisse gemengde sla.

Voor 4 personen de hoeveelheden verdubbelen en een grote quichevorm bekleden met 7 plakjes bladerdeeg.

Geen opmerkingen: