18 april 2013

Lasagne Bolognese met tonijn, mais en doperwten

4 personen     60 minuten
door Alyt

  • 1 pak Lasagne Bolognese (Knorr)
  • 1 ui
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 el olie
  • 150 gram maïs (diepvries of blik)
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 4 dl melk
  • 3 1/2 dl witte wijn
  • peper
  • oregano
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de ui. Laat de tonijn uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de maïs en doperwten toe en fruit deze 2 minuten mee.
Voeg het zakje saus, de melk en de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 2 à 3 minuten zachtjes doorkoken.
Roer van het vuur af de vis en wat peper en oregano door de saus.
Vet een ovenschaal in (inhoud ca. 1 1/2 tot 2 liter). Vul de schaal om en om met laagjes saus en lasagne bladen. Begin en eindig met een laagje saus.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.

Dit is een heel oud recept. De Lasagne Bolognese van Knorr, waar ook de lasagne bladen bij in zaten, is niet meer te krijgen.
Ik gebruik voor dit recept 250 gram losse lasagne bladen en een bolognese saus, die op dit moment te krijgen is in de winkel. Daarbij kijk ik op de verpakking van de saus, hoe ik die saus moet bereiden.
Meestal neem ik wat meer doperwten en maïs en maar 1 blikje tonijn.

Deze lasagne is lekker met een frisse komkommersalade.

Geen opmerkingen: