18 april 2013

Kruidig gevulde courgette

4 personen    30 min
door Edwin

  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1/2 theelepel gedroogde salie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 g oude kaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 180°C. 
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve centimeter vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas.
Bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin.
 
Lekker met opgebakken aardappels

Geen opmerkingen: