18 april 2013

Rijstschotel met frankfurters

4 personen    30 min
door Alyt


  • 1 ui
  • 1 grote bak champignons
  • 1/2 l blik maïs
  • 1 blik frankfurter worstjes á 300 gr
  • zout
  • 300 gr rijst
  • olie
  • 1 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1 1/2 tl bouillonpoeder
  • 2 takjes platte peterselie
Ui pellen en snipperen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Maïs en worstjes afgieten.
In pan rijst koken met zout volgens de gebruiksaanwijzing.
Olie verhitten in een wok. Ui ± 3 minuten fruiten. Champignons en basilicum toevoegen en meebakken. Maïs toevoegen. Bouillonpoeder erover strooien en desnoods een heel klein beetje water toevoegen.
Intussen in een koekenpan een beetje olie verhitten en de frankfurters rondom bruinbakken.
Rijst en champignonmengsel door elkaar scheppen.
Peterselie erboven fijn knippen. Frankfurters erop leggen.

Geen opmerkingen: