16 april 2013

Frittata

4 personen    15 min
door Tjeerd


  • 4 eieren
  • (zelf-) geraspte kaas
  • tomaten
  • champignons
  • knoflook
  • selderijstengel
  • tomaat
  • courgette
  • zout
  • peper
  • eventueel peterselie

Zet de grill van de oven aan.
Snijd de beschikbare groente in kleine stukjes.
Fruit de groente in een koekenpan in olijfolie.
Klop intussen de eieren los in een maatbeker en voeg zout en peper toe. Verdun eventueel met wat room of melk.
Giet, zodra de groente enigszins kleur krijgt, het eiermengsel erbij.
Laat alles enige tijd op laag vuur stollen.
Strooi alvast de geraspte kaas over de omelet.
Zodra de onderkant van de omelet begint te kleuren de koekenpan van het vuur halen en in de oven onder de grill plaatsen. (Desnoods met de klep van de oven open om het handvat niet te heet te laten worden.)
Zodra de bovenkant mooi kleurt uit de oven halen en opdienen. Bij opdienen eventueel wat peterselie over de frittata strooien.
Zoals ook al uit de lijst met ingrediënten blijkt is er veel variatie mogelijk. De frittata kan rijker gemaakt worden met spekjes of een in kleine stukjes gesneden worst. Naast de genoemde groenten kunnen ook wortel of venkel gebruikt worden. Op dezelfde manier kan een spinazie omelet gemaakt worden. 
Het meest verrassende effect van deze Italiaanse variant van de omelet is het bestrooien met kaas en onder de grill bruin laten worden. 
De meeste koekenpannen hebben overigens een zodanig vuurvast handvat dat dit zonder problemen kan.

Geen opmerkingen: