- 1 kg aardappelen
- 750 gr prei
- 150 gr champignons
- 100 gr worteltjes
- 1 grote ui
- 2 plakken ontbijtspek van 1 cm dik (ca. 150 gr)
- 1 el boter
- 4 takjes selderij
- 2 1/2 dl melk
- 2 kruidenbouillon tabletten
- 1 rookworst
- zout, peper
- 1 bekertje zure room
- 4 sprietjes bieslook
Aardappelen schillen en wassen. In ± 20 minuten gaar koken.
Prei in ringen snijden en wassen. Helft van prei in ± 15 minuten gaar koken.
Rookworst ±20 minuten laten wellen in bijna kokend water.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Worteltjes schrappen,
wassen en in kleine stukjes snijden. Ui pellen en fijn snijden.
Ontbijtspek in stukjes snijden.
Boter verhitten. Spek ± 5 minuten bakken. Champignons, wortel en ui
toevoegen en nog 5 minuten bakken. Selderij erboven fijn knippen. 1
liter water, melk en bouillon tabletten toevoegen. Met deksel op pan aan
de kook brengen en ± 10 minuten zachtjes koken.
Aardappelen en prei afgieten. 2 aardappelen in plakjes snijden en
apart houden. In foodprocessor rest van aardappelen en prei pureren.
Door bouillon roeren. Met deksel op pan ± 5 minuten zachtjes koken.
Rookworst in dunne plakjes snijden. Aan soep plakjes aardappel, rauwe prei en worst toevoegen.
Soep op smaak brengen met zout en peper.
Aan tafel soep garneren met schepje zure room en fijn geknipte bieslook.
Lekker met bruin stokbrood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten