18 april 2013

Toscaanse panzanella

2 personen    25 min
door Edwin


  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 10 cherry- of kerstomaatjes, gehalveerd
  • 10-15 basilicumblaadjes
  • 2 ciabattabroodjes of 1/2 ciabattabrood, niet te vers
  • 4 geroosterde paprika’s (pot), in reepjes
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes
  • 150 g mozzarella, in plakjes
Voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst

Schil de komkommer gedeeltelijk met een dunschiller zodat er strepen ontstaan. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap er de eventuele zaadjes uit. Verdeel de komkommer in dunne plakjes.
Leg de komkommer bestrooid met zout samen met de uiringen in een zeef. Schud even door en laat het mengsel uitlekken.
Leg de tomaten met de basilicumblaadjes in een kom. Scheur het brood in stukjes en sprenkel er een beetje water over. Meng samen met de paprika met de tomaten en basilicum.
Dep de komkommer en ui droog. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de komkommer, ui, ansjovis en mozzarella bij de salade en verdeel de dressing erover.

Geen opmerkingen: