4 personen 45 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 75 gr. boter
- 1 zak boerenkool (300 gr.)
- 2 el witte wijnazijn
- 150 ml. melk
- nootmuskaat
- 250 gr. chorizoworst, in plakjes
- 3 tomaten, gehalveerd
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Smelt ondertussen 50 gr. boter in een hapjespan met antiaanbaklaag
en voeg de boerenkool toe. Smoor deze afgedekt in 20 minuten op laag
vuur gaar en meng daarna met de azijn.
Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af
en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg al roerend melk toe tot het
een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de rest van de boter toe. Zet de
pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op laag vuur tot de
boter is gesmolten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Bak ondertussen de plakjes chorizoworst in een koekenpan knapperig bruin. Schep ze op een bord.
Leg de tomaten met de snijkant in het bakvet en bak ze 2 minuten.
Meng de boerenkool met het vet van de chorizo door de puree.
Serveer de stamppot met de chorizo en de tomaten erop.
Lekker met piccalilly.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten