18 april 2013

Boerenkarbonade met kruidenkorstje

4 personen    40 minuten
toegevoegd door Alyt

  • 4 boerenkarbonades
  • 4 el olijfolie
  • 2 witte boterhammen zonder korst
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje salie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl grof zeezout en versgemalen peper
  • 1 citroen, in 4 parten
Verwarm 2 eetlepels van de olie in een braadpan en braad hierin de karbonades om en om aan.
verwarm de oven voor op 180°C.
Haal de karbonades uit de pan en leg ze op een ovenbakplaat. Bestrooi ze aan beide kanten met versgemalen peper en een beetje zout.
Maak ondertussen de kruidenpasta:
Rooster hiervoor de boterhammen op de laagste stand in de broodrooster of rooster ze in een droge koekenpan.
Haal de kruidenblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Rasp of pers de knoflook.
Verkruimel het brood en vermeng met de kruiden en knoflook, 2 eetlepels olie, zout en peper. (Dit kan in de foodprocessor)
Verdeel de kruidenpasta nu over de 4 karbonades en bak ze ca. 20 minuten in de oven gaar en bruin.

Geen opmerkingen: