18 april 2013

Tomaten-linzensoep met rookworst en croutons

4 personen    75 minuten
toegevoegd door Alyt
  • 150 gram gedroogde linzen
  • 1 liter tomatensap
  • 1/2 liter water
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 rookworst
  • 4 sneetjes oud volkorenbrood
  • 50 gram kruidenboter
  • 1 zakje soepgroente (250 gram)
In zeef linzen onder koud stromend water afspoelen.
In soeppan doen: linzen, tomatensap, Italiaanse kruiden en 1/2 liter water. Bouillontablet erboven verkruimelen. Geheel aan de kook brengen en linzen in ca. 45 minuten zachtjes gaar koken.
Intussen worst in plakjes snijden.
Korstjes van brood snijden. Sneetjes aan beide kanten besmeren met kruidenboter en in reepjes snijden.
Worst en soepgroente toevoegen aan de soep. Soep nog ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
Intussen in koekenpan broodreepjes in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin bakken.
Onze variatie van deze soep:
  • i.p.v. tomatensap 1 blik gepelde tomaten mixen en met water aanvullen tot 1,75 à 2 liter
  • i.p.v. gedroogde Italiaanse kruiden 1 pakje diepvries Italiaanse kruiden (Daregal) nemen
  • i.p.v. een zakje soepgroente prei, ui en wortel nemen en in kleine stukjes snijden
  • rookworst in z'n geheel 30 minuten laten wellen in de soep en daarna in stukjes snijden. In stukjes gekookt wordt de rookworst heel droog.

Geen opmerkingen: