- 2 eieren
- zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dikke plak gekookte ham (ca. 75 gr)
- 150 gr macaroni
- 2 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl cayennepeper
- mespunt gedroogde tijm
- 1/8 l kookroom
- 50 gr versgeraspte jongbelegen kruidenkaas
- 2 el fijngehakte peterselie
Kook de eieren in water met zout in 10 minuten hard. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de ham in blokjes.
Pel de eieren en wip de dooiers uit de witten. Snijd de eiwitten in
blokjes en prak de dooiers fijn met de mosterd en een scheutje water.
Verhit de olie in een koekenpan en laat de ui, de knoflook en de
ham omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Roer er de cayennepeper, de
tijm en de room door.
Kook intussen de macaroni in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de eiwitten en het dooiermengsel door de saus in de koekenpan. Breng de saus zo nodig verder op smaak met wat zout.
Schep de saus door de uitgelekte macaroni en bestrooi met de geraspte kaas en de peterselie.
Serveer de macaroni met een frisse sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten