18 april 2013

Gestoofde magere runderlapjes

4 personen    2 1/2 uur
toegevoegd door Alyt

  • 4 magere runderlapjes
  • 100 gram vloeibare bakboter
  • zout, peper
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 2 deciliter warm water of bouillon
  • 1 mespunt suiker
Bak in de boter op een hoog vuur de runderlapjes aan. Bestrooi ze met zout en peper en draai het vuur laag.
Laat de ui op een matig vuur even mee fruiten.
Vermeng de tomatenpuree met de azijn en voeg dit samen met laurier en kruidnagels toe.
Giet er vervolgens het water of de bouillon bij.
Laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan in ca. 2 uren gaar stoven.
Maak de saus af door er een mespunt suiker door te roeren.

Ik verdubbel de hoeveelheid tomatenpuree azijn en water voor wat meer saus.

Geen opmerkingen: