18 april 2013

Kwarktaartjes met gemarineerde aardbeien

12 personen    60 min
door Alyt

  • 100 gr zoete biscuitkruimels
  • 90 gr geroosterd amandelschaafsel, licht gemalen
  • 90 gr witte chocolade, gehakt, gesmolten
  • 60 gr gesmolten boter
  • 2 tl gelatinepoeder
  • 250 gr zachte roomkaas
  • 90 gr fijne tafelsuiker
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1,25 dl slagroom
  • 1 eiwit, op kamertemperatuur
  • 500 gr aardbeien
  • 1 el fijne tafelsuiker
  • 1/4 tl geraspte sinaasappelschil
  • 2 el sinaasappelsap

Vet een muffinplaat voor twaalf muffins licht in. Bekleed elke holte met twee kruiselings geplaatste lange repen bakpapier (daarmee til je later de kwarktaartjes uit de bakplaat).
Doe de biscuitkruimels, amandelen, witte chocolade en boter in een kom en roer tot alles net is gemengd. Voeg meer boter toe als het mengsel te droog is. Verdeel het mengsel over de muffinvormen en druk met uw vingers tegen de bodem en zijkanten. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel en zet de muffinbakplaat in de koelkast.
Maak nu de vulling. Doe 1 eetlepel water in een kleine kom en strooi de gelatine erover. Laat de poeder oplossen.
Klop de roomkaas, suiker en sinaasappelrasp in een kom met een mixer tot een licht, romig mengsel. Meng het sinaasappelsap en de gelatine erdoor.
Klop de slagroom en het eiwit in afzonderlijke kommen tot zachte pieken. Schep beide door het roomkaasmengsel en schep de vulling dan op de biscuitbodem in de vormen. Laat de vulling enkele uren of een hele nacht in de koelkast opstijven.
Voor de gemarineerde aardbeien: snijd de aardbeien in stukjes, meng ze met de suiker, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap en zet ze enkele uren in de koelkast.
Haal de kwarktaartjes voorzichtig uit de vormpjes en schep op elk taartje een lepel aardbeien.
 
Mijn variaties en opmerkingen:
Als biscuitkruimels heb ik gemalen country cookies (AH) gebruikt.
Bij de vulling heb ik de gelatinepoeder en het eiwit achterwege gelaten en in plaats daarvan slagroomversteviger door de slagroom geklopt. De vulling werd hiermee ook voldoende stijf.
De hoeveelheid ingrediënten voor de biscuitbakjes was bij ons genoeg voor 10 bakjes.
Na een paar uren opstijven waren de bakjes nog wat moeilijk uit de vorm te krijgen. Na een nacht waren ze steviger en beter te verwijderen.
Misschien ook lekker met mandarijntjes i.p.v. aardbeien. Dit past ook goed bij de lichte sinaasappelsmaak van de vulling

Geen opmerkingen: