18 april 2013

Hartige boerenvlaai

4 personen    60 min
door Alyt

  • 100 gr prei
  • 125 gr bleekselderij
  • 125 gr worteltjes
  • 1 ui
  • boter of olie
  • 300 gr gehakt
  • 250 gr tomaten
  • oregano
  • zout, peper
  • 7 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1/4 l melk
  • nootmuskaat
  • taartvorm van 28 cm doorsnee

Oven voorverwarmen op 200°C
Taartvorm invetten en beleggen met de plakjes bladerdeeg. De plakjes laten ontdooien en daarna aan elkaar plakken met een beetje water, zodat de hele vorm bedekt is.
De groenten wassen en in ringen of kleine stukjes snijden en alles samen in water met wat zout in ca. 15 min. gaar koken. Goed afgieten of laten uitlekken in een vergiet.
De ui snipperen. De tomaten in blokjes snijden. Boter of olie verhitten en de ui goudbruin bakken. Het gehakt toevoegen en rul bakken tot de rode kleur verdwenen is. De tomaten toevoegen en even meebakken. Dit gehaktmengsel op smaak maken met oregano, zout en peper. Het mengsel een beetje late afkoelen.
De vleesmassa op het bladerdeeg scheppen.
De eieren los kloppen met de melk en een snufje zout en nootmuskaat. Dit vermengen met de gare groentemassa en over het vlees verdelen.
De taart in 30 min. in de oven gaar en goudbruin bakken.
 
Lekker met stokbrood en een glas rode wijn.

Geen opmerkingen: