16 april 2013

Courgette gevuld met tonijn

4 personen    45 min
door Alyt

  • 250 gr (zilvervlies)rijst
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (à 160 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • paprikapoeder
 
Oven voorverwarmen op 200° C
Rijst met weinig zout volgens gebruiksaanwijzing koken.
Courgettes wassen, halveren en met lepel uithollen. Binnenste deel van courgettes in blokjes snijden. 
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. 
Uien pellen en snipperen. Blikjes tonijn afgieten (Olie opvangen)
Olie van tonijn in pan verhitten en ui, blokjes courgette, paprika en tomatenpuree bakken. Tonijn toevoegen en dit mengsel met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.
Courgettes in ovenschaal leggen, met mengsel vullen en 15 minuten in oven verwarmen.
 
De gevulde courgettes serveren met de rijst.
Lekker met een salade van kropsla en yoghurtdressing.

Geen opmerkingen: