- 300 gr basmatirijst
- 5 el (roerbak)olie
- 300 hamlappen, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 ui, in dunne partjes
- 1 blik ananasstukjes in eigen sap (227 gr)
- 1 flesje woksaus Sweet & Sour (Conimex)
- 2 – 3 el lichte sojasaus
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 50 gr ham, in dunne reepjes
In hapjespan 2 el olie verhitten en vleesblokjes al omscheppend in
3-4 minuten bruinbakken.
Paprika en ui toevoegen en alles nog 3-4
minuten roerbakken.
Ananasstukjes met sap en woksaus erdoor scheppen en gerecht nog 4-5
minuten zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met wat sojasaus en
peper.
Intussen in wok 3 el olie verhitten. Rijst in gedeelten toevoegen
en al omscheppend in 3-5 minuten verwarmen. Bosuitjes en ham erdoor
scheppen en even mee warmen.
Op smaak brengen met sojasaus.
Koude rijst is beter rul te bakken dan warme rijst. Koel de gare
rijst versneld af door deze op een bakplaat uit te spreiden of kook de
rijst minstens 1 uur tevoren.
Lekker met een salade van Chinese kool (bijvoorbeeld aangemaakt met
een sausje van olie, ketjap, ananassap en versierd met rozijnen,
stukjes ananas en pijnboompitten).
Vervang het blik ananas door een verse ananas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten